ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

06

Zubni implantat

Zub koji nedostaje može se nadomjestiti i bez brušenja susjednih zuba!

Zubni implantat je umjetni korijen koji se ugrađuje u kost sa svrhom nošenja umjetne zubne krunice ili keramičkog mosta. Zubni implantati odlično su rješenje za pacijente koji imaju dobru oralnu higijenu i generalno očuvano oralno zdravlje, ali su zbog nekog razloga ostali bez jednog ili više zuba (trauma, parodontoza). Radi se o visokoj tehnologiji koja će Vaše zube očuvati više od tradicionalne izrade keramičkog mosta, jer se implantati ne oslanjaju na susjedne zube.

Zubni implantati omogućuju prirodan izgled i osjećaj u čeljusti – kao da nikada niste izgubili zub!

Možda se ne želite smijati ili skrivate svoj osmijeh jer Vam nedostaje zub, ili pak Vaša mobilna proteza ne drži dovoljno čvrsto u ustima ili uzrokuje probleme sa žvakanjem. Ukoliko Vam nedostaje jedan ili više zuba, dobro je znati da se danas u stomatologiji, uz pomoć visoke tehnologije, zubi s lakoćom mogu nadomjestiti.

Danas postoje dva tipa implantata

zubni implantat, implantat, nadomještanje zuba, novi zub, fiksna protetika, ordinacija sanja vuić, zagreb

  • Endoosealni zubni implantati – ugrađuju se u kost; najviše se upotrebljavaju i najzastupljeniji su na tržištu
  • Subperiostealni zubni implantati – ugrađuju se na površinu kosti kako bi omogućili lakše nošenje proteze kod pacijenata koji nemaju dovoljno kosti za ugradnju klasičnih implantata

Implantat ugrađuje oralni kirurg uz lokalnu anesteziju. Rub implantata će nakon ugradnje kod jednofaznih implantata biti vidljiv kroz otvor u gingivi, dok se kod dvofaznih on prekriva gingivom. Do sljedeće faze, pacijent se opskrbljuje privremenim nadomjestkom. Nastavak protetske rehabilitacije slijedi tek nakon završetka oseointegracije koja traje 3-4 mjeseca u donjoj, a 6 mjeseci u gornjoj čeljusti. Tada pacijent ponovo dolazi u ordinaciju da bi kirurg na postojeći implantat ugradio sekundarne dijelove implantata (kapicu za cijeljenje, nadogradnju). Završnu fazu čini postavljanje protetskog nadomjestka, zubne krunice ili zubnog mosta, kojim se upotpunjuje zubni niz.
Imate pitanje ili se želite naručiti? Rado ćemo vam dati savjet i ponuditi rješenje!

Kontaktirajte nas
U najširoj upotrebi su zubni implantati izrađeni od titana ili njegovih slitina koji su najprihvatljiviji s obzirom na mehanička svojstva, biokompatibilnost te mogućnost stvaranja kemijsko-mehaničke veze s okolnim tkivom (oseointegracija). U ordinaciji dr Sanje Vuić koristi se više implantoloških sustava visoko kvalitetnih renomiranih proizvođača: Nobel Biocare, Astra TECH i MIS.

All-on-4 / All-on-6
Keramičke krunice
Pune cirkonske krunice
Dentalni implantati

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.