ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

Blog

USNICE- OKVIR ZA SLIKU

Senzualna usta idealnih proporcija danas su praktički svima dostupna. U ordinaciji dentalne medicine često nakon završenog stomatološkog rada; ravnanja zubi, izbjeljivanja zubi ili ljuskica za zube trebamo onu “višnju na torti” a to su lijepe usnice.

Pročitajte više

MJERE PREDOSTROŽNOSTI VEZANE UZ COVID 19

Obzirom na širenje zaraze Corona virusom nastojimo spriječiti i onemogućiti daljnju zarazu. Svi se pacijenti naručuju i ne mogu doći u ordinaciju bez zakazanog termina.

Pročitajte više

ZUBI I OSMIJEH

Koliko nam se zubi vide u mirovanju, kada pričamo ili se smijemo ? Sa godinama se zubi troše , postaju kraći, istovremeno se usnice opuštaju, produljuju i tipično je za “stari osmijeh” da se zubi ne vide kod govora.

Pročitajte više

GUMMY SMILE

ili “mesnati osmijeh” kako sao ime govori je osmijeh u kojem se vidi puno zubnog mesa. Različiti mogu biti uzroci tome: prepomična gornja usnica, prekratka gornja usnica, preizrasla gornja čeljust, preizrasli zubi u gornjoj čeljusti, preizrasli zubi i potrošeni , zubno meso ne prati nicanje zubi normalno ili kombinacija više uzroka.

Pročitajte više

ORTODONCIJA ZA ODRASLE

Ortodoncija za odrasle je ispravljanje zubi nakon 16-te godine kada je rast korijena zuba završen. Danas suvremena stomatologija nudi brojne metode ispravljanja položaja zubi u relativno kratkom vremenu i naziva se još Estetska ortodoncija, Kratkoročna ortodoncija (STO- short therm ortho).

Pročitajte više

ZAŠTO IMAM ŽUTE ZUBE?

Sigurno ste se nekad pitali zašto neki ljudi imaju prirodno blistav osmijeh,a drugi nemaju tu sreću. Mnogo faktora utječe na boju zuba, od genetike pa sve do prehrambenih i higijenskih navika.

Pročitajte više

Zubi potrošeni uslijed bruksizma - noćnog škripanja zubima

BRUKSIZAM I ISTROŠENI ZUBI

Pretjerano trošenje zubi, najčešće kao posljedica bruksizma (noćnog škripanja) nalazi se, prema nekim istraživanjima, kod oko 8% populacije (Sleep related movement disorder).

Pročitajte više

Moram li vaditi zub?

Često dobivamo upite od pacijenata moraju li vaditi određeni zub. Sve naravno ovisi o situaciji, no vađenje je zuba zadnja opcija i obavljamo je isključivo kada se zub ne može spasiti.

Pročitajte više

DERMAPEN za blistavu kožu

Dermapen se koristi mikroiglicama kojima tretiramo područje lica, dekoltea i vrata kako bi serumi na bazi hijaluronske kiseline prodrli u kožu i povećali zategnutost i mladoliki izgled.

Pročitajte više

Bolni umnjak

Treći kutnjaci, osmice ili umnjaci zubi su koji posljedni izrastaju u čeljusti, između 18. i 25. godine života. Upravo zbog toga što zadnji niču, imaju najmanje mjesta za rast i često znaju stvarati probleme.

Pročitajte više

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.