02

Six Month Smiles

six month smiles, ortodoncija, ispravljanje zuba, estetski aparatić, ravnanje zuba, ordinacija sanja vuić, zagreb

Što je Six Month Smiles terapija?

Six Month Smiles iznimno je diskretan, estetski fiksni aparatić minimalističkog dizajna, sastavljen od bravica i tanke žice u boji Vaših zuba. Moderna tehnologija i pomno, digitalno planiranje terapije omogućuju mu veoma brzo, ali nježno ispravljanje zuba. Six Month Smiles metoda namjenjena je odraslim pacijentima i nije invazivna, što znači da za ispravljanje i prekrasan osmijeh nije potrebno opsežno brušenje zdravih zuba.

Jesam li ja kandidat/kinja za Six Month Smiles?

Ako ste stariji od 16 godina i Vaša preporučena terapija ne uključuje pomicanje kutnjaka ili veće korekcije zagriza, ovo je idealna ortodontska metoda za Vas. Ona je zamišljena za ispravljanje zbijenih, isturenih i rotiranih zuba, previsoko postavljenih očnjaka, zatvaranje dijasteme (razmaka), pa čak i određene intervencije u zagrizu (križni zagriz, duboki zagriz).

Kako djeluje Six Month Smiles aparatić?

Za razliku od mobilnog Inman Alignera, ovaj jedinstveni aparatić ne pomiče samo prednje zube, već djeluje sve od jedinica do kutnjaka, što mu omogućava ispravljanje šireg spektra nepravilnosti. Žica i bravice postavljaju se od šestice do šestice, a blage sile vrše nježan, no konstantan pritisak na zube. Ključ brzog djelovanja nije jače stezanje bravica, nego potpuno nova tehnologija i detaljno planirano, usmjereno ispravljanje.

Koja je razlika između klasične fiksne ortodoncije i Six Month Smilesa?

  • Namjena – Six Month Smiles primarno je orijantiran na estetsko ispravljanje zuba, što znači da ne služi za ekstenzivnu rekonstrukciju zagriza i koštane strukture lica.
  • Trajanje terapije – Terapija klasičnim aparatićem može potrajati godinama, dok Six Month Smiles metoda traje tek 4-9 mjeseci, a većina tretmana traje oko 6 mjeseci.
  • Izgled – Za razliku od klasičnog aparatića, ova inovativna metoda ne uključuje robusne, sive metalne dijelove te je na zubima gotovo nevidljiva.

Mogu li nositi aparatić samo na jednoj čeljusti?

Za razliku od nekih drugih vidova ortodoncije, za uspješnost Six Month Smiles terapije zbog čeljusnih je odnosa u velikoj većini slučajeva potrebno nositi aparatić na obje čeljusti.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

Što nakon skidanja aparatića?

Baš kao nakon svake ortodontske terapije, nakon Six Month Smilesa potrebno je nositi retainer kako se zubi ne bi vratili na svoje stare, nepravilne pozicije.

Inman Aligner
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće
Fiksna ortodoncija
Retencijske udlage

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.