ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

03

Keramičke krunice

Keramičke krunice izrađuju se u dentalnom laboratoriju na osnovi otisaka i modela prepariranih zuba. Materijali koji se danas koriste su bezmetalna keramika IPS Empress ili IPS e.max, cirkonijoksid keramika ili potpuno cirkonske krune.

Keramičke krune izrađene od pune keramike najljepše su zubne krunice koje se mogu napraviti, jer svojm izgledom savršeno imitiraju transluscenciju prirodnog zuba.

S obzirom na sastav materijala, postoji nekoliko tipova keramičkih krunica:

 • Feldspatik keramika – klasična i najljepša, koristi se isključivo za ljuskice, vrlo osjetljive za izradu
 • Staklo keramika s punilima: leucitom pojačana keramika (Empress), litij-disilikatna keramika (IPS e.max Press, IPS e.max CAD) i staklo pojačana keramika (In Ceram Spinell, In Ceram Alumina). Navedeni se materijali koriste za izradu Inlaya, Onlaya, krunica, ljuskica za zube i kapica od keramike, a sve se izrađuju CAD-CAM sustavom (Computer Aided Design – Computer Aided Manufacture) u laboratoriju na modelima koji se izrađuju na osnovi precizno uzetih otisaka u ordinaciji.
 • Bezmetalna keramika na bazi aluminij oksida i cirkonij oksida. Takva keramika spada u najčvršću bezmetalnu keramiku i od nje se mogu izrađivati krune i mostovi u stražnjoj regiji zubala gdje su žvačne sile jače. Neke od njih su Nobel Procera Alumina i Nobel Procera Zirconia, IPS e.max ZirCAD, Lava Zirconia. Također se izrađuju isključivo pomoću CAD-CAM sustava.

Prednosti keramičkih krunica

 • Transparencija i transluscencija prirodnog zuba, maksimalni estetski učinak
 • Nema alergijskih rekacija, visoka biokompatibilnost i smanjena osjetljivost
 • Ispravljanje položaja, oblika i boje zuba
 • Čuvanje zuba od pucanja (endodontski liječeni zubi)
 • Zaštita zuba sa velikim ispunima od loma ili karijesa

Keramički most

Keramički most dentalna je konstrukcija koja nosi zube koji su nepovratno izgubljeni. U Ordinaciji Vuić izradu mosta preporučamo u slučajevima u kojima postoji jaka destrukcija zubne krune (veliki ispuni ili nevitalan zub) uz bezubi prostor.

Keramički mostovi izrađuju se pomoću CAD-CAM tehnologije od najsuvremenijih materijala, primjerice cirkonij keramike (IPS e.max ZirCAD), potpuno cirkonskih konstrukcija ili fasetiranih cirkonskih konstrukcija, iznimno čvrstih materijala tzv. bijelog čelika koji je u potpunosti zamijenio metal keramiku. Novi materijali omogućuju minimalno brušenje zuba zbog svojih iznimnih fizičkih karakteristika.

Prednosti keramičkih mostova

Imate pitanje ili se želite naručiti? Rado ćemo vam dati savjet i ponuditi rješenje!
Kontaktirajte nas

 • Izdržljivost na trošenje
 •  Translucentan, transparentan i opalescentan materijal koji u potpunosti imitira prirodni zub
 • Biokompatibilan- nema alergija
 • Bezmetalne konstrukcije

Cijena keramičkog mosta ovisi o broju članova (zuba) od kojih se most sastoji, udjelu keramike koja se veže na cirkonsku konstrukciju, te radu stručnjaka za estetsku laboratorijsku tehniku. Obzirom na trajnost mostova (10 i više godina) ulaganje u kvalitetnu stomatološku protetiku smatra se odličnom investicijom u zdravlje.

Dentalni implantati
Keramičke ljuskice (Veneers)
Social Six
Kozmetička stomatologija

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.