26. veljače 2019.

Zimska njega usana

Savjeti Ordinacije Vuić za zimsku njegu usana

Zbog veće izloženosti hladnom zraku, promjenama temperature i vjetru, usne češće pucaju i oštećuju se zimi nego tijekom ostatka godine. Većina ljudi zimi dodatno njeguje kožu, no mnogi zapostavljaju usne, a upravo su one mnogo nježnije i osjetljivije od ostalih dijelova kože.

Prvi korak u sprječavanju popucalosti usana dovoljna je količina tekućine, ali i vitamina E i C. Vitamin E usporava proces starenja kože te ubrzava cijeljenje rana, dok vitamin C pospješuje resorpciju vitamina E i štiti vaš organizam od prehlada i gripa.

Drugi korak nakon što ste osigurali njegu usana “iznutra” njihova je zaštita izvana. Preporučuje se izbjegavanje teških i mat ruževa koji dodatno isušuju usne. Nastojte koristiti balzame i sjajila s hidratantnim svojstvima.

Piling usana treći je korak za njihovu potpunu njegu. Njime je potrebno ukloniti tek površinski sloj suhe kože, što znači da mora biti nježan, bez grubih pokreta. Nakon pilinga usne su izrazito osjetljive, stoga ih je potrebno premazati hidratantnim balzamom ili vazelinom.

Prije spavanja preporuča se preventivno nanošenje debljeg sloga balzama koji će usne hidrirati tijekom cijele noći. Pri odabiru sredstva za njegu usana, dajte prednost proizvodima koji sadrže što više prirodnih sastojaka, poput shea maslaca, kokosovog ulja, meda ili pčelinjeg voska.

Oralna higijena – Kako pravilno čistiti zube?
3 I Koncept
Ljeto i bijeli osmijeh