27. rujna 2019.

Zdravi kompoziti ne sadrže štetne spojeve

Jeste li ikada čuli da su kompozitni ispuni  mogu biti štetni za Vaše zdravlje? Uspoređujući ih sa zastarjelim amalgamima, tzv. „crnim plombama“, kompoziti imaju puno više prednosti: ljepše izgledaju, lakše se oblikuju i, ono najbitnije, ne otpuštaju živu koja je dokazano štetna za ljudski organizam. Potrudili smo se saznati kakav je utjecaj suvremenih materijala – kompozita na ljudski organizam. Obzirom da su kompoziti danas izrazito zastupljeni u svakodnevnom radu na pacijentima, tržište dentalnih materijala nudi ogroman izbor kompozita za izradu estetskih ispuna.

Istina jest da neki kompoziti sadrže kemijski spoj Bisfenol A (BPA), koji u ljudskom organizmu djeljuje poput umjetnog estrogena, odnosno oponaša ljudske hormone i šteti našem endokrinom sustavu. Taj je spoj povezan je s pretilošću, dijabetesom, oštećenjima jetre, neplodnošću pa čak i nekim vrstama karcinoma.

Zbog svega toga, želimo biti sigurni da dodatno brinemo o Vašem zdravlju i dajemo Vam visokokvalitetan i zdravstveno siguran proizvod. U ordinaciji Vuić koristimo isključivo  kompozitne materijale koji u svom sastavu nemaju ovaj kemijski spoj. Važno nam je da ostanete zdravi i nasmijani. 🙂

Prekrasan osmijeh za uspjeh!
Smile Makeover/dizajn osmjeha
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće