ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

01

Smile Makeover

Smile makeover ili promjena osmijeha uključuje jedan ili više postupaka estetske stomatologije:

  • Zubne ljuskice
  • Keramičke krune ili mostove
  • Zubne implantate
  • Estetske ispune
  • Ortodonciju; Inman Aligner, Six Month Smiles, Clear Smile Aligner, Invisalign, klasična fiksna ortodoncija
  • Izbjeljivanje zuba
  • Zahvate na mekim tkivima (gingivektomiju, gingivoplastiku, frenulektomiju)

Neki od aspekata Vašeg osmijeha koje će liječnik dentalne medicine uzeti u obzir su:

 

Boja zuba

“Crni” ili amalgamski ispuni mogu se zamijeniti estetskim, kompozitnim ili keramičkim ispunima (inlay, onlay i overlay) koji svojim izgledom oponašaju prirodni zub. Izbjeljivanje zubi može  posvijetliti boju tamnih i pigmentiranih zuba. Imajte na umu da lijepo oblikovan osmijeh koji otkriva niz pravilnih, bijelih zuba doprinosi mladenačkom izgledu.

Raspored i razmaci

Krivi, razmaknuti ili zubi koji idu jedan preko drugoga mogu se ispraviti terapijom klasičnim ili estetskim fiksnim ortodontskim aparatićem ili pak Inman Alignerom, a dodatno se mogu korigirati postavljanjem keramičkih ljuskica.

Nedostatak zuba

Nedostatak jednog ili više zuba negativno utječe na Vaš izgled, ali i na zagriz i zdravlje drugih zuba u čeljusti. Zamjena zuba koji nedostaju ključan je čimbenik za oralno zdravlje i estetiku lica. Zube koji nedostaju moguće je nadomjestiti zubnim implantatima  ili mostovima.

Harmonija i ravnoteža

Nejednaki, potrošeni zubi mogu se korigirati estetskim ispunima (tzv. “bonding), a višak zubnog mesa odnosno “gummy smile”, moguće je rekonturirati laserom kako bi se postigla harmonija tzv. bijele i roze estetike.

Terapija produljivanja zubne krune može se sastojati od preoblikovanja i produljivanja prednjih zuba kompozitom ili keramičkim ljuskicama. Ako imate “gummy smile”, može se izvesti lasersko rekonturiranje desni kojim se postiže dulja zubna kruna.

Planiranje terapije, očekivanja i cijena

Prije bilo kakvog estetskog zahvata na zubima, potrebno je procijeniti opće stanje Vaših zuba, desni, potpornih tkiva i zagriza, kako bi se ustanovilo jeste li dobar kandidat za smile makeover. Ako se detaljnim stomatološkim pregledom ustanovi problem sa zagrizom ili desnima, potrebno ga je sanirati prije početka terapije. Postupcima poput ortodoncije (fiksnim aparatom ili Inman Alignerom) ili parodontološkom pripremom uz laser, dobivaju se zdravi temelji za estetsku sanaciju.

Estetski se stomatolozi služe raznovrsnim dentalnim tehnologijama kako bi Vam prikazali promjene koje možete očekivati u svom osmijehu nakon terapije. Na primjer, tijekom pregleda i pripreme za ljuskice ili krune, stomatolog u suradnji s dentalnim tehničarom izrađuje wax-up model kako bi Vam predočio izgled budućih zuba. Preko njega je moguće izraditi i mock-up – model koji se privremeno fiksira na Vašim zubima i omogućuje Vam da se što bolje saživite s izgledom svog estetskog nadomjestka. Ne zaboravite, sugestije Vas i Vama bliskih ljudi mnogo nam pomažu u izradi Vašeg budućeg osmijeha!

Fotografije prije i poslije

Fotografije pacijenata koji su napravili smile makeover novim pacijentima pomažu da steknu ideju o tome kako bi njihov rad mogao izgledati. Služe im i kako bi mogli usporediti svoj novi osmijeh sa starim te procijeniti uspješnost i kvalitetu provedene terapije. Fotografije pacijenata također su važan čimbenik u komunikaciji stomatologa i dentalnog tehničara.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

Održavanje i njega

Uz pravilnu oralnu higijenu i posjete stomatologu svakih 6 mjeseci, Vaše će ljuskice, krune i mostovi ostati lijepi i funkcionalni godinama. Kompozitni materijali uz pravilnu njegu mogu potrajati između 3 i 9 godina, dok zubna keramika može potrajati i preko 10 godina. Savjesnom higijenom kod kuće, kao i redovitim uklanjanjem kamenca i poliranjem, osigurat ćete trajnost svog smile makeovera.

Želite zablistati novim osmijehom?

Kontaktirajte nas >
ili nazovite: + tel 091 2288 816

Social Six
Ljuskice za zube (veneers)
Keramičke krunice
Inman Aligner

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.