01

Pomlađivanje lica i povećanje usana

pomlađivanje lica, povećanje usana, botox, fileri, dermalni fileri, hijaluronski fileri, ordinacija sanja vuić, zagreb

Dermalni fileri

Najčešće korišteni dermalni fileri danas su na bazi hijaluronske kiseline. Radi se o kiselini koja je prirodno prisutna u ljudskom organizmu. Najviše je koncentrirana u tekućini oko oka i u zglobovima. Hijaluronska kiselina koja se koristi u medicinske, estetske svrhe proizvedena je u laboratoriju u sterilnim uvjetima pod utjecjem mikroorganizama ili ekstrahirana iz pijetlove krijeste. Hijaluronska kiselina danas se primjenjuje u liječenju osteoartritisa, kod različitih operacija oka, glasnica, kod zacijeljivanja rana i opeklina, a široku je primjenu pronašla u estetici lica. Postoji više varijanti hijaluronske kiseline s različitim indikacijama: za rehidrataciju kože (mezoterapija), za površno zaglađivanje kože kod sitnih bora, za popunjavanje dubljih bora ili povećanje volumena usana te za oblikovanje lica.

Kad je stomatološki zahvat (najčešće kod smile makeovera) završen, pacijenti se odlučuju za dodatnu uslugu kako bi upotpunili svoj novi, ljepši izgled.

Rezultati zahvata su momentalno vidljivi – nestaju oštre bore, a usnice momentalno izgledaju mlađe i punije.

Pomlađivanje lica

Dermalni fileri

Pomlađivanje lica mezoterapijom provodi se dermarolerom ili unošenjem preparata injekcionim sitnim ubodima. Njome potičemo fibroblaste na proizvodnju kolagena i elastina, čime koža dobija zategnuti izgled uz povećanje elastičnosti i sjaja. Ova metoda može se okarakterizirati kao biološka jer njome potičemo organizam da sam regenerira tretirano područje. Najbolji se rezultati postižu dodavanjem preparata koji dodatno hrane kožu, poput vitaminskih koktela ili hijaluronske kiseline koja na sebe navlači vlagu i samim time hidratizira kožu.

Za najbolji učinak potrebno je napraviti tri postupka mezoterapije u razmaku od mjesec dana.

Postupak se sastoji od dezinfekcije površine lica, nanošenja anestetske kreme, tretmana dermarolerom uz unošenje preparata vitamina, odnosno hijaluronske kiseline male gustoće.

Nakon završenog tretmana moguće je crvenilo, a preporučuje se izbjegavanje izlaganja suncu, saune i vježbanje (najmanje 12 sati). Prije odlaska na spavanje, lice treba lagano umiti u mlakoj vodi. Na dan tretmana zaboravite nanošenje bilo kakve šminke. Izbjegavajte epilaciju i depilaciju tretiranog područja i pilinge lica.

Botox

Botox je pročišćeni prirodni protein koji se u medicini koristi već desetljećima. Ovaj nekirurški estetski zahvat najpopularniji je i najučinkovitiji način za uklanjanje neželjenih bora i rekonturiranje lica.

Nakon primjene topikalnog anestetika, Botox se u problematična područja lica aplicira tankom iglicom, a djeluje na principu blokiranja živčanih signala prema mišićima. Njegovo ubrizgavanje opušta mišiće i zaglađuje kožu. Rezultati terapije Botoxom vidljivi su nakon nekoliko dana, a mogu potrajati i do 6 mjeseci. S obzirom na činjenicu da ima privremeno djelovanje, Botox se smatra najsigurnijim sredstvom za pomlađivanje lica. Eventualni neželjeni učinci kratkog su vijeka, a alergijska reakcija nikad dosad nije zabilježena.

U Ordinaciji Vuić Botoxom Vistabel tretiramo bore smijalice, bore mrštilice te ostale bore na području čela i glabele. Cijena zahvata formira se ovisno o situaciji i tretiranom području, odnosno o broju korištenih jedinica Botoxa. Tretman traje kratko i posve je bezbolan.

Povećanje usana

Povećanje usana postupak je ubrizgavanja hijaluronske kiseline (filera) u predio usnica kako bismo povećali njihov volumen i doveli ga u sklad s licem. Starenjem se gubi tonus mišića, potkožnog masnog tkiva, a usnice postaju tanje i naborane, nerijetko dajući licu otužan ili strog izgled. I najmanjim vraćanjem volumena usnama, postiže se znatno mladolikiji izgled.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

U Ordinaciji Vuić koristimo preparate na bazi hijaluronske kiseline pomoću napredne “cross-linked” tehnologije. Rang proizvoda veže se za svaku pojedinu indikaciju zasebno, od rehidratacije kože i popunjavanja bora (sitnih i dubljih), do popunjavanja usnica.

Smile Makeover
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće
Ljuskice za zube (veneers)
Kontakt

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.