ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

03

Pomlađivanje lica i povećanje usana

 

Dermalni fileri

Trajnost

Trajnost dermalnih filera varira ovisno o tipu i sastavu. Neki proizvodi pružaju privremene rezultate koji traju od nekoliko mjeseci do godinu dana, dok drugi mogu trajati i do dvije godine ili više.

Sastav

Dermalni fileri se uglavnom sastoje od hijaluronske kiseline, sintetičkih polimera ili bioloških materijala kao što su kolagen i kalcijev hidroksiapatit. Hijaluronska kiselina je najčešće korišteni sastojak zbog svoje sposobnosti zadržavanja vode i hidratacije kože.

Sigurnost

Većina dermalnih filera je dizajnirana da bude sigurna za upotrebu, ali postoji mogućnost alergijskih reakcija ili komplikacija. Važno je da tretman provodi licencirani i iskusni liječnik.

Primjena dermalnih filera

Popunjavanje bora

Dermalni fileri se koriste za popunjavanje finih linija i bora, dajući licu svježiji i mlađi izgled.

Vraćanje volumena

Gubitak volumena lica, posebno u području obraza i usana, može se nadoknaditi primjenom dermalnih filera.

Biorevitalizacija kože

Osim popunjavanja bora i vraćanja volumena, dermalni fileri se koriste i za biorevitalizaciju kože, poboljšavajući teksturu, tonus i hidrataciju kože.

Zaključak

Dermalni fileri su učinkovit i siguran tretman za poboljšanje izgleda kože i održavanje mladolikog izgleda. Različite formule omogućavaju personalizirane tretmane koji se mogu prilagoditi individualnim potrebama i željama pacijenta. Važno je da se tretman provodi u klinici koja zadovoljava sve medicinske standarde i da se pacijenti pridržavaju preporuka stručnjaka za njegu kože nakon tretmana.

 

Pomlađivanje lica – Skinbooster

Skinbooster se koristi za rehidrataciju kože i može se primjenjivati već od 30.te godine života. S obzirom na to da se radi o fileru, odnosno hijaluronskoj kiselini rjeđe konzistencije, sredstvo se nanosi u površinski sloj kože mikroinjektiranjem, odnosno microneedlingom.

Kako Skinbooster radi?

Radi se laganoj, gotovo tekućoj teksturi hijaluronske kiseline, , čija je funkcija zaglađivanje površine kože, za razliku od filera gušće konzistencije koji služe za popunjavanje bora ili rekonturiranje lica. Skinbooster ima biokemijska svojstva koja omogućuju vezanje molekula vode u koži i stimulaciju stvaranja novog kolagena. U ordinaciji koristimo najkvalitetnije i najčišće proizvode koji jamče rezultate.

Skinbooster je odličan za poboljšanje izgleda kože: pomaže kod ožiljaka od akni, zaglađuje kožu, uklanja plitke i ublažava dublje bore, a samu kožu rehidrira te je čini čvršćom i sjajnom.

Koje regije se mogu tretirati?

Restylane Skinbooster se najčešće primjenjuje na licu i vratu, ali i na području dekoltea.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

Kakav je idealan plan terapije?

Najbolji rezultati postižu se primjenom Skinboostera u 3-5 tretmana u razmacima po dva tjedna, ovisno o potrebama i stanju kože. Koža je tada zasićena hijaluronskom kiselinom, što će potaknuti proizvodnju kolagena i usporiti proces starenja kože. Idealno je postupak izvoditi dva puta godišnje.

Koje su neželjene reakcije?

Na mjestu uboda mogu se pojaviti modrice, lagano crvenilo i otok, koji prolaze u roku od 24-48 sati. U većini slučajeva, pacijent se može odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima, no ukoliko planirate osvježiti izgled za neki važan događaj, zakažite termin za tretman barem 1 mjesec unaprijed.

Na što trebam paziti?

Dva dana prije i dva dana poslije zahvata, izbjegavajte uzimanje preparata na bazi acetilsalicilne kiseline (Andol, Aspirin i sl.) te sredstva za razrjeđivanje krvi (vitamin E, bijeli luk, ginseng) – oni mogu potaknuti stvaranje modrica.

Izbjegavajte plivanje, saunu, izlaganje suncu i zahtjevnije vježbanje jedan dan nakon tretmana.

Povećanje usana

Povećanje usana postupak je ubrizgavanja hijaluronske kiseline (filera) u predio usnica kako bismo povećali njihov volumen i doveli ga u sklad s licem. Starenjem se gubi tonus mišića, potkožnog masnog tkiva, a usnice postaju tanje i naborane, nerijetko dajući licu otužan ili strog izgled. I najmanjim vraćanjem volumena usnama, postiže se znatno mladolikiji izgled.

Danas na tržištu postoje preparati na bazi hijaluronske kiseline posebno namijenjeni za primjenu u usnicama, koji po mekoći i reološkim svojstvima imitiraju prirodno tkivo.

Usnice su nerijetko “okvir” za novi osmijeh, pa nakon završenog smile makeovera često popunjavamo usnice za senzualniji izgled.

Želite li saznati kako do punijih usana i glatkog lica bez bora?

Kontaktirajte nas >
ili nazovite: + tel 091 2288 816

Smile Makeover/dizajn osmjeha
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće
Ljuskice za zube (veneers)
Kontakt

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.