ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

Privatna ordinacija dentalne medicine dr. Sanja Vuić logo
01

Pomlađivanje lica i povećanje usana

pomlađivanje lica, povećanje usana, botox, fileri, dermalni fileri, hijaluronski fileri, ordinacija sanja vuić, zagreb

Dermalni fileri

Najčešće korišteni dermalni fileri danas na bazi su hijaluronske kiseline. Radi se o kiselini koja je prirodno prisutna u ljudskom organizmu. Najviše je koncentrirana u tekućini oko oka i u zglobovima. Hijaluronska kiselina koja se koristi u medicinske, estetske svrhe proizvedena je u laboratoriju u sterilnim uvjetima pod utjecjem mikroorganizama. Postoji više varijanti hijaluronske kiseline s različitim indikacijama: za rehidrataciju kožepopunjavanje dubljih bora ili povećanje volumena usana te za oblikovanje lica.

Kad je stomatološki zahvat (najčešće smile makeover) završen, pacijenti se odlučuju za dodatnu uslugu kako bi upotpunili svoj novi, ljepši izgled.

Rezultati zahvata su momentalno vidljivi – nestaju oštre bore, a usnice momentalno izgledaju mlađe i punije.

Pomlađivanje lica – Skinbooster

Skinbooster se koristi za rehidrataciju kože i može se primjenjivati već od 25-30 godine života, u slučajevima u kojima koži nedostaje glatkoće i sjaja. S obzirom na to da se radi o fileru, odnosno hijaluronskoj kiselini rjeđe konzistencije, sredstvo se nanosi u površinski sloj kože mikroinjektiranjem.

Kako Skinbooster radi? Zašto je drugačiji od ostalih filera?

Radi se laganoj, gotovo tekućoj teksturi hijaluronske kiseline, Restylane Vital ili Vital Light, čija je funkcija zaglađivanje površine kože, za razliku od filera gušće konzistencije koji služe za popunjavanje bora ili rekonturiranje lica. Skinbooster ima biokemijska svojstva koja omogućuju vezanje molekula vode u koži i stimulaciju stvaranja novog kolagena. Hijaluronska kiselina je tvar koja je prirodno prisutna u našoj koži, a pruža joj punoću, glatkoću, zdravi mladoliki izgled. Ipak, s vremenom koža gubi kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, postaje suha, gruba, naborana i gubi elastičnost.

Ako želite anti-aging efekt, uvijek birajte Skinbooster.

Koje su prednosti Skinboostera?

Skinbooster je odličan za poboljšanje izgleda kože: pomaže kod ožiljaka od akni, zaglađuje kožu, uklanja plitke i ublažava dublje bore, a samu kožu rehidrira te je čini čvršćom i sjajnom.

Zašto je tretman Skinboosterom toliko superioran?

To je jedini tretman koji svakome daje sjajan, zdrav izgled kože i dramatično popravlja izgled.

Koje regije se mogu tretirati?

Restylane Skinbooster se najčešće primjenjuje na licu i vratu, ali i na području dekoltea te na gornje površine šaka u svrhu pomlađivanja i rehidratacije.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

Kako se primjenjuje Skinbooster?

Najčešća je primjena mikoinjekcijama – laganim površinskim ubodima mikroiglom koje izvodi educirani liječnik. Skinbooster se može nanositi i dermarollerom ili pištoljem za mezoterapiju, koji omogućuju istovremeni tretman veće površine.

Kakav je idealan plan terapije?

Najbolji rezultati postižu se primjenom Skinboostera u 3 tretmana unutar mjesec dana. Koža je tada zasićena hijaluronskom kiselinom, što će potaknuti proizvodnju kolagena i usporiti proces starenja kože. Nakon 6 mjeseci potrebno je održati dozu hijaluronske kiseline u koži kroz jedan tretman. Najčešća doza za tretman cijelog lica je 2ml, a za lice i vrat 3 ml. Doze će utjecati na cijenu pa ona može iznositi 4000 i više kuna po tretmanu.

Koje su neželjene reakcije?

Na mjestu uboda mogu se pojaviti modrice, lagano nabubrena koža (prolazi u roku 1 h) ili otekline koje prolaze unutar 24 sata. U većini slučajeva, pacijent se može odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima, no ukoliko planirate osvježiti izgled za neki važan događaj, zakažite termin za tretman barem 1 mjesec unaprijed.

Na što trebam paziti?

Dva dana prije i dva dana poslije zahvata, izbjegavajte uzimanje preparata na bazi acetilsalicilne kiseline (Andol, Aspirin i sl.) te sredstva za razrjeđivanje krvi (vitamin E, bijeli luk, ginseng) – oni mogu potaknuti potkožno krvarenje i stvaranje modrica.

Izbjegavajte plivanje, saunu, izlaganje suncu i zahtjevnije vježbanje jedan dan nakon tretmana. 

Vistabel

Vistabel je pročišćeni prirodni protein koji sintetizira bakterija Clostridium Botullinum, a u medicini se koristi već desetljećima. Nekirurški estetski zahvat Vistabelom najpopularniji je i najučinkovitiji način za uklanjanje neželjenih bora na području gornje trećine lica.

Nakon primjene topikalnog anestetika, Vistabel se u problematična područja lica aplicira tankom iglicom, a djeluje na principu blokiranja živčanih signala prema mišićima. Rezultati terapije Vistabelom vidljivi su nakon 7 do 14 dana, a mogu potrajati i do 6 mjeseci. Pacijent najčešće dolazi na kontrolu 2 tjedna nakon primjene i tijekom pregleda procjenjuje se učinak Vistabela. Nakon 6 mjeseci, Vistabel se razgrađuje i tretman bi trebalo ponoviti. Učestala primjena sprječava “bildanje” mišića i produbljivanje bora, zbog čega kažemo da Vistabel služi i kao prevencija stvaranja bora. Ne preporučuje se primjena prije 25 godina starosti, kao niti za vrijeme trudnoće ili dojenja.

Najčešće tretirana područja su između obrva – bore mrštilice (“11”), horizontalne bore na čelu, bore smijalice (“Crow’s feet), i u tim regijama Vistabel djeluje bolje od bilo kojeg filera. U stomatološkom spektru primjene, Vistabel može riješiti bruksizam i “Gummy Smile”– male doze opustit će preaktivne mišiće i na taj način indirektno zaštititi zube od pretjeranog trošenja, odnosno uljepšati osmijeh!

Neželjene reakcije mogu biti spuštanje kapka ili obrve, kao i prolazne smetnje vida. Sve smetnje prolaze unutar nekoliko tjedana i nema trajnih oštećenja. Iako neugodne, nuspojave su izrazito rijetke.

Cijena zahvata formira se ovisno o situaciji i tretiranom području, odnosno broju korištenih jedinica Vistabela. Cijena jedinice Vistabela iznosi 50 kn. Ukupna cijena za tretman čela i bora mrštilica, primjerice, najčešće iznosi oko 2000 kn. Tretman traje kratko i posve malo boli kod uboda.

Povećanje usana

Povećanje usana postupak je ubrizgavanja hijaluronske kiseline (filera) u predio usnica kako bismo povećali njihov volumen i doveli ga u sklad s licem. Starenjem se gubi tonus mišića, potkožnog masnog tkiva, a usnice postaju tanje i naborane, nerijetko dajući licu otužan ili strog izgled. I najmanjim vraćanjem volumena usnama, postiže se znatno mladolikiji izgled.

Najljepši rezultati za pune i meke usnice postižu se Restylane Kysse hijaluronskom kiselinom, a kad želimo konturirati usnice tada je izbor Restylane Lyps.

U Ordinaciji Vuić koristimo preparate na bazi hijaluronske kiseline pomoću napredne “cross-linked” tehnologije. Rang proizvoda veže se za svaku pojedinu indikaciju zasebno, od rehidratacije kože i popunjavanja bora (sitnih i dubljih), do popunjavanja usnica.

 

 

Smile Makeover
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće
Ljuskice za zube (veneers)

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.