01

Ljuskice za zube (veneers)

Ljuskice za zube su nadomjesci koji pokrivaju samo prednju, vidljivu plohu zuba i izrađuju se s ciljem ispravljanja estetskih nedostataka. Za izradu ljuske potrebno je minimalno brušenje zuba (0,3 – 0,5 mm), a postoje i ultratanke ljuske kod kojih brušenje uopće nije potrebno (“No-prep” ljuskice). U Ordinaciji Vuić koriste se “No-prep” ljuskice IPS Empress.

Indikacije za izradu ljuskica veoma su uske:

ljuskice za zube, veneers, porculanske ljuskice, keramičke ljuskice, estetika osmijeha, ordinacija sanja vuić, zagreb

  1. Promjena boje zuba – Naši se zubi ponekad bojom ne u klapaju u ideal „savršenog holivudskog osmjeha“. Iako se promjene boje mogu riješiti izbjeljivanjem zubi, u nekim slučajevima taj postupak ne ispuni željena očekivanja (izrazito sivi ili smeđi zubi). Tada se njihova boja ispravlja izradom ljuskica koje se svojom bojom idealno uklapaju u zubni luk.
  2. Promjena veličine i oblika zuba – Zubi atipičnog oblika ili zubi koji se svojom dužinom ne uklapaju u cjelokupnu harmoniju lica mogu kod pacijenata uzrokovati nesamouvjerenost. Izrada E.max keramičkih ljuskica je idealno, a ujedno i minimalano invazivno rješenje za korekciju takvih nedostataka.
  3. Korekcija odlomljenog incizalnog brida kod traume – Ljuskicama se mogu sanirati i blaže traume zuba, poput loma vrha zuba. One mogu zaštititi zub od daljnjeg loma i upotpuniti harmoniju Vašeg osmijeha.

Postavljanje ljuskice za zube

Imate pitanje ili se želite naručiti? Rado ćemo vam dati savjet i ponuditi rješenje!
Kontaktirajte nas

Pri prvom pregledu, naše će doktorice napraviti kompletan pregled usne šupljine. On nam je iznimno važan kako bismo osmislili najbolje rješenje za kreiranje Vašeg idealnog osmijeha. Ako je potrebno, pacijentu se savjetuje da napravi dodatni ortopan iz kojeg možemo vidjeti jesu li zubi parodontalno zdravi, te isključiti postojanje bilo kakve patologije u području korijena zubi. Nakon razgovora i pregleda, slijedi fotografiranje kako bismo na kraju mogli usporediti početne i završne rezultate. Ovisno o situaciji u usnoj šupljini, naše će Vam doktorice možda predložiti i neki dodatni zahvat kojim bismo upotpunili Vaš osmijeh, poput čišćenja kamenca i pjeskarenja, izbjeljivanja zubi ili gingivektomije laserom.

U pravilu su, nakon konzultacija, za postavljanje ljuskice potrebna dva do tri posjeta stomatologu. Tijekom drugog posjeta, bruse se zubi. Nakon toga se veoma preciznim i ugodnim materijalima uzima otisak. Na kraju se izrađuje privremena ljuskica koja će štititi Vaš zub od toplih i hladnih podražaja.

Nakon što tehničar izradi ljuskicu, slijedi proba. Ukoliko ste zadovoljni bojom i izgledom ljuskice, ona se u istoj posjeti trajno cementira.
Tijekom cijelog postupka, i Vi sudjelujete u kreiranju izgleda ljuskice svojim željama i opaskama.

Nakon postavljanja ljuskice za zube

Nakon cementiranja ljuskice, važno je da dolazite na redovitu godišnju kontrolu kojom pratimo izgled ljuskice, ali i zdravlje svih Vaših zubi. Orijentacijska trajnost estetske ljuskice iznosi 5 godina, no uz prikladnu oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, to se razdoblje može znatno produžiti. Oralna higijena nadomjestka uključuje svakodnevne mjere koje se provode na zdravim zubima. Dakle, najčešće nije posebno uvoditi posebne metode ili sredstva, već je potrebno savjesno i redovito provoditi uobičajene mjere oralne higijene. Ovo prije svega podrazumijeva temeljito četkanje četkicom i pastom, s posebnim naglaskom na zubne vratove i područja između zubi.

Inman Aligner
Six Month Smiles
Keramičke krunice
Social Six