ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

01

Ljuskice za zube (veneers)

Smile Design Estetika analiza i osmijehaLjuskice za zube su nadomjesci koji pokrivaju samo prednju, vidljivu plohu zuba i izrađuju se s ciljem ispravljanja estetskih nedostataka. Za izradu ljuske potrebno je minimalno brušenje prednje plohe zuba (0,3 – 0,5 mm), a ponekad  brušenje uopće nije potrebno (No-Prep ljuskice).

U Ordinaciji  Sanje Vuić ljuskice za zube izrađuju se od staklokeramike IPS Empress, koja svojim odlikama imitira prirodni zub, odnosno caklinu zuba.

Ako imate istrošene zube, a želite im povratiti mladoliki izgled – Smile lift je upravo metoda za Vas!

 

Indikacije za izradu ljuskica:

  • Promjena boje zuba – prirodni svijetli zubi prilagođeni boji kože, očiju i kose čine osmijeh lijepim i skladnim. Boja zuba može biti nasljedno tamnija ili zubi potamne tijekom godina: trošenjem cakline sve više je vidljiva boja dentina koja je tamnija , konzumacija tamne hrane i pića također s vremenom pigmentira zube . Ljuskice za zube su vrlo tanke pa dijelom propuštaju boju zuba na koje se cementiraju. Ljuskicama možemo posvijetliti zube za najviše tri do četiri nijanse.
  • Promjena veličine i oblika zuba – zubi nepravilnog oblika, mali zubi, tanki zubi,uvučeni zubi ili zubi koji se svojom dužinom ne uklapaju u cjelokupnu harmoniju lica mogu se preoblikovati ljuskicama za zube.
  • Pomlađivanje osmijeha- kako starimo mijenja se i izgled naših zuba i osmijeha: zubi postaju izlizani, potrošeni, kratki, ravni, zagriz je spušten(obješeni kutevi usana), caklina se stanjuje-zubi zu tamnije boje. Ljuskicama vraćamo volumen izgubljene cakline, posvjetljujemo zube, mijenjamo oblik.

 

Kako se izrađuju ljuskice za zube?

  1. Dolazak: pregled i razgovor s doktoricom. Budite iskreni i izložite svoja očekivanja, ponesite slike osmijeha koji Vam se sviđaju. U ovoj posjeti izradit će se zubni status, kompletni pregled usne šupljine, očitavanje rtg ortopan snimke, set fotografija nužnih za evaluaciju osmijeha te otisci čeljusti na osnovi kojih se izrađuju studijski modeli za sljedeću fazu.
  2. Dolazak: izrada MockUpa u ustima prema WaxUpu, laboratorijski modeliranom predlošku budućih ljuskica na sadrenim modelima. U ovoj fazi pacijent dobiva uvid u budući izgled ljuskica i komentira ga s doktoricom. Ukoliko je potrebno, laserski se konturira zubno meso. Ova posjeta može završiti preparacijom zuba i uzimanjem otisaka ili dogovorom za sljedeći termin. Otisci se šalju u zubotehnički laboratorij, a sama izrada može potrajati i 2 tjedna.
  3. Dolazak: laboratorijski modelirane ljuskice se isprobavaju na zubima – njihov dosjed, oblik i boja. Ponekad je potrebno napraviti minimalne prilagodbe, nakon kojih su ljuskice spremne za adhezivno cementiranje.
  4. Dolazak: nakon pripreme zuba jetkanjem, koje omogućuje čvršće prijanjanje cementa za zub, ljuskicu laganim pritiskom i ultraljubičastim svjetlom pričvršćujemo na zub.

Nakon postavljanja ljuskice za zube

Nakon cementiranja ljuskice, važno je dolaziti na redovitu godišnju kontrolu. Orijentacijska trajnost estetske ljuskice iznosi 10 godina, no uz prikladnu oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, to se razdoblje može znatno produžiti.

Zašto su ljuskice važne u kreiranju osmijeha?

Kreiranje osmijeha (Smile Makeover) puno je više od nadomještanja puknutog ili tamnog zuba. Ideja je da se osmijeh u potpunosti transformira kako bi se povećala privlačnost, funkcija i pacijentovo oralno zdravlje. To zahtjeva brižljivu analizu i uzimanje svakog detalja, poput pacijentovog oblika lica, boje zuba i anamneze, u obzir.

Razvojem novih dentalnih materijala i metoda u stomatologiji, danas se ljuskicama može postići prekrasan i privlačan osmijeh bez agresivnog brušenja ili vađenja zuba.

Kolika je trajnost ljuskica ?

Uz pravilno održavanje, oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede trajnost ljuskica iznosi 10-15 godina.  Važne su kontrole svakih 6 mjeseci tijekom kojih se, pored općeg statusa zuba, provjerava i stanje ljuskica . Pacijent s ljuskicama funkcionira sasvim normalno, baš kao sa svojim prirodnim zubima.

Želite znati jeste li kandidat za ljuskice ?

Kontaktirajte nas >
ili nazovite: + tel 091 2288 816

Inman Aligner
Six Month Smiles Estetska ortodoncija
Keramičke krunice
Social Six

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.