01

Ljuskice za zube (veneers)

Ljuskice za zube su nadomjesci koji pokrivaju samo prednju, vidljivu plohu zuba i izrađuju se s ciljem ispravljanja estetskih nedostataka. Za izradu ljuske potrebno je minimalno brušenje prednje plohe zuba (0,3 – 0,5 mm), a ponekad  brušenje uopće nije potrebno (“No-prep” ljuskice). U Ordinaciji Vuić ljuskice za zube izrađuju se od  IPS Empress(staklokeramike) i vrlo tanke ljuskice od glinične keramike koje zbog vrlo precizne i zahtijevne izrade u ordinaciji i laboratoriju zahtijevaju i višu cijenu.

Ako imate istrošene  zube, a želite im povratiti mladoliki izgled onda je ovo izbor za Vas!

Indikacije za izradu ljuskica veoma su uske:

 

  • Promjena boje zuba –  Prirodni svijetli zubi prilagođeni boji kože, očiju i kose čine osmijeh lijepim i skladnim. Boja zuba može biti nasljedno tamnija ili zubi potamne tijekom godina: trošenjem cakline sve više je vidljiva boja dentina koja je tamnija , konzumacija tamne hrane i pića također s vremenom pigmentira zube . Ljuskice za zube su vrlo tanke pa dijelom propuštaju boju zuba na koje se cementiraju. Ljuskicama možemo posvijetliti zube za najviše tri do četiri nijanse. U našoj ordinaciji doktorice će znati procijeniti da li su ljuskice za zube najbolji izbor za Vas.
  • Promjena veličine i oblika zuba – Zubi nepravilnog oblika, mali zubi, tanki zubi,uvučeni zubi ili zubi koji se svojom dužinom ne uklapaju u cjelokupnu harmoniju lica mogu se preoblikovati ljuskicama za zube.
  • Pomlađivanje osmijeha-Kako starimo mijenja se i izgled naših zuba i osmijeha: zubi postaju izlizani, potrošeni, kratki, ravni, zagriz je spušten(obješeni kutevi usana), caklina se stanjuje-zubi zu tamnije boje. Ljuskicama vraćamo volumen izgubljene cakline, posvjetljujemo zube, mijenjamo oblik- grizni bridovi središnjih sjekutića bi morali biti vidljivi barem 1-2 mm u mirovanju.
  •  Ukoliko ste se prepoznali u nekoj od ovih slika možda je vrijeme da razmislite o zubnim ljuskicama!

Postavljanje ljuskice za zube

Imate pitanje ili se želite naručiti? Rado ćemo vam dati savjet i ponuditi rješenje!
Kontaktirajte nas

1.dolazak- pregled i razgovor sa doktoricom. Budite iskreni i izložite svoja očekivanja, ponesite slike osmijeha koji Vam se sviđaju. U ovoj posjeti napravit će se status, kompletni pregled usne šupljine, očitavanje rtg ortopan snimke, set fotografija n

užnih za evluaciju osmijeha, otisci čeljusti na osnovi kojih se izrađuju studijski modeli za slijedeću fazu.

2.dolazak- izrada MockUp-a u ustima po WaxUp-u- u laboratoriju modeliranog predloška budućih ljuskica na sadrenim modelima. Sada pacijent može  dobiti uvid u budući izgled ljuskica i prokomentirati ga sa doktoricom. Također će se procijeniti tzv. “roza estetika”: kontura zubnog mesa i njena simetrija lijeve i desne strane- ukoliko je potrebno laserski se konturira zubno meso. Ova posjeta može završiti preparacijom zuba i uzimanjem otisaka ili dogovorom za slijedeći termin.

Savjet: odvojite vrijeme za posjet stomatologu i posvetite se Vašem novom izgledu- ovo nećete ponavljati slijedećih barem 10 godina!

3. dolazak-U laboratoriju modelirane ljuskice se isprobavaju na zubima- njihov dosjed, oblik i boja. Ukoliko je sve u redu ljuskice se završno obrađuju u laboratoriju i spremne su za adhezivno cementiranje.

4.dolazak- cementiranje ljuskica specijalnim adhezivnim cementima i završno fotografiranje! U ordinaciji Sanje Vuić želimo

postići Wow efekt- Vaše oduševljenje!

Kod izrade ljuskica od glinične keramike nema probe, sve mora biti savršeno od prve i mogu se cementirati.

Nakon postavljanja ljuskice za zube

Nakon cementiranja ljuskice, važno je da dolazite na redovitu godišnju kontrolu. Orijentacijska trajnost estetske ljuskice iznosi 10 godina, no uz prikladnu oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, to se razdoblje može znatno produžiti.

Inman Aligner
Six Month Smiles
Keramičke krunice
Social Six

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.