ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

02

Fiksna ortodoncija

fiksni aparatić, fiksna ortodoncija, ispravljanje zuba, ordinacija sanja vuić, zagrebFiksna ortodoncija je ortodoncija gdje se bravice pričvršćuju na zube i ostaju na zubima do kraja ortodontske terapije. Na bravicama postoje utori kroz koji se provlači žičani luk koji je fiksiran na prstenovima koji se cementiraju na trajne kutnjake.

Ova vrsta ortodoncije je pogodna za sve zahtijevnije pomake zuba ili promjene odnosa gornje i donje čeljusti, pri čemu pacijent treba znati da je za takve pomake potrebno vrijeme, pa treba računati da terapija traje u prosjeku 2 godine.

Kod postavljanja fiksnog ortodontskog aparata, pacijentu se daju upute o održavanju higijene i načinu prehrane. Prije svake ortodontske terapije potrebno je sanirati sve karijese na zubima, vađenja ili liječenja zuba. Pomičnost zuba tijekom ortodontske terapije uobičajena je pojava i ne bi Vas trebala zabrinjavati. Nakon završene terapije zubi se stabiliziraju.

Svakom pacijentu jamčimo individualan pristup liječnika bilo kojem dentalnom problemu uz pomoć ljubaznog i vedrog osoblja.
Kontaktirajte nas

Kao i nakon svake ortodontske terapije treba zube zadržati u novom položaju, pa se odmah izrađuju fiksni i mobilni reteiner.

https://dentist-vuic.hr/zasto-moram-nositi-retainer/

Ostale mogućnosti

U Ordinaciji Vuić možete dobiti Inman Aligner, koji ispravlja položaj zubi u predjelu fronte. Njime se postiže pravilan oblik zuba i izbjegava brušenje zuba za ljuskice ili estetske krune. Ordinacija dr. Sanja Vuić prva je koja u suradnji s londonskim laboratorijem Intelligent Alignment Systems svojim pacijentima nudi ovaj tip minimalno invazivne estetike. U suradnji s američkim laboratorijem u ponudu smo uveli i estetski fiksni aparatić za odrasle – Six Month Smiles. Premda ima uži spektar djelovanja od klasičnog fiksnog aparatića, omogućuje ispravljanje  80% nepravilnosti  za svega 4-9 mjeseci.

Saznajte kako izravnati zube

Kontaktirajte nas >
ili nazovite: + tel 091 2288 816

Six Month Smiles Estetska ortodoncija
Inman Aligner
Retencija fiksna i mobilna
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.