30. kolovoza 2018.

Keramičke ljuskice (Veneers)

konzultacije za postavljanje keramičkih ljuskica za zube veneers

Keramičke ljuskice (veneers) su tanki keramički nadomjesci koji se lijepe na prednju površinu zuba u svrhu postizanja vrhunske estetike i prekrasnog osmijeha. Spadaju u minimalno invazivne zahvate suvremene estetske stomatologije jer se uklanja minimalno tvrdog zubnog tkiva (manje nego za potpune keramičke krunice). U nekim slučajevima mogu se raditi i bez brušenja (no-prep ljuskice).

Koriste se za ispravljanje mnogih nepravilnosti kao što su oblik, položaj, veličina i boja zubi. Njima možemo ispraviti potrošene ili okrhnute zube, razmaknute (dijastema), zube različite veličine, diskolorirane, tamne zube te brojne druge nepravilnosti koje narušavaju estetiku osmijeha.

Keramičkim ljuskicama postiže se prirodan izgled. Keramika reflektira svjetlost slično prirodnom zubu, ne mijenja boju i nema upala ni povlačenja zubnog mesa.

Keramičke ljuskice se izrađuju u laboratoriju na osnovu uzetog otiska, a zatim se adhezivno cementiraju na površinu zuba. Postupak traje 10-ak dana.

Ponekad se može raditi u kombinaciji s izbjeljivanjem za postizanje još boljeg estetskog efekta. Prilagođavaju se vašim prirodnim zubima i obliku lica u svrhu postizanja potpuno prirodnog i skladnog osmijeha!

Keramičke krunice/ keramički most