10. rujna 2018.

Kako odabrati dobrog stomatologa?

kako odabrati najboljeg zubara

Na što trebate obratiti pozornost kada odlazite stomatologu?
Ordinacija dentalne medicine Sanja Vuić Vam preporučuje neke od taktika:

-Nakon što ste obavili prvi pregled i razgovor sa stomatologom te Vam je on predložio plan terapije, protetskog rada ili ortodonciju dobro bi bilo da cijeli plan dobijete u pisanom obliku kako bi mogli prespavati i detaljno razmisliti o njemu.
-Stručni žargon – ako se Vaš stomatolog služi previše stručnim rječnikom nemojte se suzdržavati pitati što ne razumijete, vješt stomatolog će Vam znati objasniti ono što Vas zanima.
-Pitanja s otvorenim ustima, ne možete se dovoljno koncentrirati dok Vam se radi u ustima i razmisliti o ponuđenim tretmanima? Tražite stomatologa da stane da razgovarate licem u lice o planu terapije.
-Bulldozing – ako Vas stomatolog nagovara i uporno govori o nekom prijedlogu sve dok Vas ne iscrpi i dok ne pristanete onda to nije Vaša odluka. Vjerujte, ništa se neće dogoditi po pitanju života ili smrti. Neka Vam stomatolog objasni sve prednosti i mane svake od ponuđenih opcija, te koliko će Vas to koštati. Zatim otiđite iz ordinacije i razmislite o ponuđenom.
-Svi doktori dentalne medicine žele da njihovi radovi traju, a njihovi pacijenti budu zadovoljni. Zato u Ordinaciji dentalne medicine Sanje Vuić dajemo dvogodišnju garanciju na radove (isključivši bolesti ili traume) uz redovite preglede i brigu o zubima.