26. veljače 2019.

Fiksni aparatić Six Month Smiles

Estetski fiksni aparatić Six Month Smiles na pacijentici Ordinacije Vuić

Six month smiles vrsta je estetske ortodontske terapije, izrazito popularna u SAD-u i Velikoj Britaniji. Glavne prednosti ovog aparatića su prozirne estetske bravice i žica u boji zuba, kao i kratko vrijeme trajanje terapije.

Je li Six month smiles idealan aparatić za mene?

Da, ako imate razmaknute, zbijene ili iskrivljene zube, a nemate značajne poremećaje u zagrizu. Idealan je za pacijente koji su u prošlosti nosili fiksni aparatić, nakon čega su im se zubi vratili u početno stanje, a više ne žele prolaziti kroz dugotrajnu, fiksnu ortodonciju.

Imam mnogo ispuna i zuba koji nedostaju. Mogu li nositi ovaj aparatić?

Imamo mnogo pacijenata sa sličnom situacijom koji jesu kandidati za Six Month Smiles. Kako bismo mogli bolje procijeniti Vašu situaciju, pozivamo Vas na polusatne konzultacije u našoj ordinaciji.

Hoće li mi zubi ostati u pravilnom položaju nakon terapije?

Da bi se očuvao pravilan položaj zuba, nakon terapije je potrebno nositi neku vrste retencije. Preporuka je nositi fiksni, žičani retainer koji se lijepi na stražnju plohu prednjih zubi, stoga se ne vidi te ne ometa govor i žvakanje. Osim fiksnog, postoji i mobilni, prozirni retainer.

Koja je razlika između Six Month Smilesa i klasičnog fiksnog aparatića?

Six Month Smiles usredotočen je na ispravljanje onoga što se Vama ne sviđa na Vašem osmijehu. Njime se ne stvaraju značajne promjene u zagrizu. Klasični aparatić pomiče stražnje zube i stvara velike promjene u zagrizu, za što je potrebno nekoliko godina, zbog čega ta vrsta terapije traje puno dulje.

Koliko traje terapija?

Kao što i samo ime govori, terapija u većini slučajeva traje 6 mjeseci, no ovisno o težini slučaja, može trajati od 4 do 9 mjeseci.

žena s estetskim aparatićem six month smiles s bijelim bravicama

Kako je moguće da se zubi tako brzo pomiču?

Six Month Smilesa usredotočen je ispravljanje prednjih zuba koji se brzo pomiču jer imaju jedan korijen. Ova metoda koristi napredne tehnologije, poput digitalnog izračuna pomaka zuba te Lucid Lok prozirnih bravica i NiTi žica.

Mogu li djeca nositi Six Month Smiles?

Aparatić se preporuča pacijentima starijim od 16 godina koji nemaju problema sa zagrizom i položajem stražnjih zuba, već samo žele korigirati položaj prednjih zuba.

Hoće li aparatić utjecati na moj govor i izgled?

Većina pacijenata nema problema s govorom jer se usnice brzo prilagođavaju na aparatić, a zbog svojih estetskih prozirnih bravica i žica u boji zuba, biti će primjetan samo izbliza.

Je li tretman bolan?

Uobičajen je period nelagode u prva 2 tjedna nakon postave aparatića. Kasnije se usta i usnice brzo adaptiraju na sve promjene.

Koliko često moram dolaziti na kontrole?

Na kontrole je potrebno dolaziti jednom mjesečno.

Kolika je cijena ovog aparatića?

Cijena iznosi 15.000 kn, u koju su uključeni aparatić za gornju i donju čeljust, kao i fiksni i mobilni retainer.

Za sva ostala pitanja dogovorite termin za polusatne konzultacije u našoj ordinaciji! 🙂

Six Month Smiles Estetska ortodoncija
ClearSmile Aligner – Jesam li ja kandidat?
Inman Aligner