9. veljače 2020.

DERMAPEN za blistavu kožu

Dermapen se koristi mikroiglicama kojima tretiramo područje lica, dekoltea i vrata kako bi serumi na bazi hijaluronske kiseline prodrli u kožu i povećali zategnutost i mladoliki izgled. Mikroubodi potiču stvaranje faktora rasta i zacijeljivanje poticanjem fibroblasta na stvaranje novog vezivnog tkiva i kolagena, te se na taj način koristi očaravajući prirodni fenomen regeneracije kože. Proliferacija fibroblasta se nastavlja kroz duže vrijeme a faktori rasta se otpuštaju iz fibroblasta, keratinocita i monocita. Druga faza zacijeljivanja mikroozljeda uključuje depozit kolagena III,IV i I, elastina,proteoglikana i glukozaminoglikana. I posljednja faza koja se sastoji u remodeliranju: krvožilni matriks kože sazrijeva, vidi se novi kolagen i koža biva zategnuta. Koža postaje bogato prokrvljena dovodeći nove hranjive tvari i kisik koji ju prehranjuju.

Kako Mikro iglice rade?

Dermapen malim, brzim ubodima stvara mikro pore koje kratko vrijeme ostaju otvorene. Tijelo dobija informaciju o ozljedi i pokreće faktore rasta koji doprinose stvaranju novog kolagena i elastina kako bi zarasle mikroozljede i pri tome se ujednačeno koža zaglađuje. Remodeliranje kože se nastavlja mjesecima nakon svakog tretana Dermapenom. Prvi rezultati se vide nakon tjedan dana. No , najbolji se rezultati postižu kada se tretman Dermapenom radi u seriji od tri tretmana u razmaku od mjesec dana. Potpuna regeneracija kože traje 45 dana.

Sam tertman traje oko sat vremena. Prije početka zahvata na lice se nanosi anestetska krema koja će ublažiti eventualnu nelagodu. Tretman nije bolan, osjećaj  je kao da radite piling lica. Za svakog pacijenta se koristi sterilni jednokratni set iglica.

Što mogu očekivati nakon samog zahvata?

  1. Dan-   crvenilo lica (ovisi o debljini kože) , ovisno o dubini tretmana
  2. Dan- lagano  crvenilo, laguna otečenost tretiranog područja
  3. Dan- crvenilo nestaje, a eventualna otečenost se u potpunosti povukla
  4. Dan- prvi znakovi zatezanja i blistavog izgleda kože
  5. Puni učinak prvog tretmana vidljiv je nakon 30-45 dana: smanjene bore, zategnuta i blistava koža !

Za što se sve koristi Dermapen?

-pušačke bore (iznad usana)

-poboljšanje teksture i toniciteta kože

– širokih pora

-povećanje upijanja seruma za lice (hijaluronske kiseline)

– zatezanje kože

-ožiljke kože nakon kirurških zahvata

-bore na licu

-bore oko očiju

-zatezanje kože na vratu

-ožiljci od akni

-pigmentacije na licu

Dermapen se najčešće koristi na licu, no može se koristiti na bilo kojem dijelu tijela.

Koliko duboko prodiru iglice u kožu?

Profesionalna primjena ima široki raspon penetracije iglica u kožu, ovisno o regiji lica koja se tretira : od 0,25 mm do 2,5 mm. Serumi na bazi polipeptida i hijaluronske kiseline imaju prevelike molekule da bi prodrli u kožu samim nanošenjem i zbog toga se koriste mikroiglice koje stvaraju mikropore- kanale za prolaz.

Tretiranje kože Dermapenom nema rizik od hiprpigmentacija (uz izloženost Suncu)kao kod primjene lasera u estetici lica.

Kolika je cijena tretmana?

Raspon cijene jednog tretmana kreće od 800 do 4000 kuna, ovisno o vrsti i količini seruma koji se nanosi na lice uz Dermapen.