30. kolovoza 2018.

3 I Koncept

3 I KONCEPT (Ispravljanje, Izbjeljivanje, Ispuni!) – minimalno invazivan pristup u dentalnoj medicini, zapravo je koncept preuzet iz Velike Britanije gdje je skupina liječnika nakon dugogodišnjeg iskustva i želje za promjenom pristupa u dentalnoj medicini uz minimalno invazivne zahvateželjela postići ono što želi svaki pacijent, a to je PREKRASAN OSMIJEH. ABB koncept – ALIGN, BLEACH, BOND u prijevodu 3I KONCEPT štedeći zube od opsežnog brušenja ili dugotrajne i skupe ortodoncije uz etički pristup postiže izvanredne rezultate.

Pionir ovakvom pristupu je dr Tif Quereshi iz Londona koji osniva IAS Akademiju – Intelligent Alignment Systems podučavajući stomatologe diljem svijeta.

Dr Sanja Vuić je, nakon edukacije kod dr Quereshija, prva u Hrvatskoj počela primjenjivati ovakav minimalno invazivan pristup 2012. godine. Do danas je u svojoj ordinaciji, primjenjujući 3 I KONCEPT uljepšala osmijehe stotinama pacijenata.

Do nedavno pacijentima su se ispuni postavljali na stažnje zube, a u prednjem segmentu su se zubi najčešće brusili za ljuskice (veener) kako bi se ispravio položaj, boja ili oblik zuba. Iako su ljuskice ponekad neizbježne ispravljanjem položaja zuba prije izrade ljuskica može se izbjeći opsežno brušenje i često devitalizacija zuba. Inman Aligner je mobilni aparatić za ispravljanje zuba u predjelu fronte, za odrasle, kojim se u kratkom vremenom postižu željeni pomaci zuba.

Prednosti 3I KONCEPTA:

– nema brušenja zuba
– brzina tretmana (uobičajeno 9-16 tjedana)
– Inman Aligner se može izvaditi iz usta na 6 sati na dan (možete se nesmetano ljubiti bez neugodnog zadaha)
– moguće je istovremeno izbjeljivanje zuba tijekom nošenja Inman Alignera
– prekrasan prirodni osmijeh!

Cilj ovakvog pristupa je maksimalan rezultat uz minimalno invazivan pristup!