27. rujna 2019.

Zdravi kompoziti ne sadrže štetne spojeve

konzultacije za izbjeljivanje i uljepšavanje zuba

Jeste li ikada čuli da su kompozitni ispuni  mogu biti štetni za Vaše zdravlje? Uspoređujući ih sa zastarjelim amalgamima, tzv. „crnim plombama“, kompoziti imaju puno više prednosti: ljepše izgledaju, lakše se oblikuju i, ono najbitnije, ne otpuštaju živu koja je dokazano štetna za ljudski organizam. Potrudili smo se saznati kakav je utjecaj suvremenih materijala – kompozita na ljudski organizam. Obzirom da su kompoziti danas izrazito zastupljeni u svakodnevnom radu na pacijentima, tržište dentalnih materijala nudi ogroman izbor kompozita za izradu estetskih ispuna.

Istina jest da neki kompoziti sadrže kemijski spoj Bisfenol A (BPA), koji u ljudskom organizmu djeljuje poput umjetnog estrogena, odnosno oponaša ljudske hormone i šteti našem endokrinom sustavu. Taj je spoj povezan je s pretilošću, dijabetesom, oštećenjima jetre, neplodnošću pa čak i nekim vrstama karcinoma.

Zbog svega toga, želimo biti sigurni da dodatno brinemo o Vašem zdravlju i dajemo Vam visokokvalitetan i zdravstveno siguran proizvod. U ordinaciji Vuić koristimo isključivo  kompozitne materijale koji u svom sastavu nemaju ovaj kemijski spoj. Važno nam je da ostanete zdravi i nasmijani. 🙂

Prekrasan osmijeh za uspjeh!
Smile Makeover
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji ili kod kuće