%name FIKSNA ORTODONCIJA

Fiksna ortodoncija danas je najčešća i još uvijek najučinkovitija metoda ispravljanja zuba. Postoji nekoliko vrsta bravica koje se posebnim ljepilom lijepe na zube, Damon-Ormco, InOvation-GAC, estetske safirske bravice ICE-Ormco. Na bravicama postoje utori kroz koji se provlači žičani luk koji je fiksiran na prstenovima koji se cementiraju na trajne kutnjake.

Kod postavljanja fiksnog ortodontskog aparata, pacijentu se daju upute o održavanju higijene i načinu prehrane. Prije svake ortodontske terapije potrebno je sanirati sve karijese na zubima, vađenja ili liječenja zuba. Pomičnost zuba tijekom ortodontske terapije uobičajena je pojava i ne bi Vas trebala zabrinjavati. Nakon završene terapije zubi se stabiliziraju.

U Ordinaciji Vuić fiksnu ortodonciju provodi dr. Biserka Bujanović, specijalistkinja ortodoncije s više od 35 godina iskustva rada na tom području.

Retencija je oblik terapije koji slijedi nakon skidanja fiksnog ortodontskog aparatića. Retaineri su mobilne udlage izrađene nakon uzimanja otisaka gornje i donje čeljusti, a koje nakon skidanja aparatića osiguravaju da se novonastala situacija u čeljusti sačuva što duže, odnosno trajno. Uglavnom se nose samo noću.

Retaineri koji čuvaju novi položaj zubi mogu se i fiksno cementirati između očnjaka u gornjoj i donjoj čeljusti. Tada nije potrebno nositi mobilne udlage noću.

U Ordinaciji Vuić izrađuje se i mobilni aparatić za odrasle osobe, Inman Aligner, koji ispravlja položaj zubi u predjelu fronte. Njime se postiže pravilan oblik zuba i izbjegava brušenje zuba za ljuskice ili estetske krune. Ordinacija dr. Sanja Vuić prva je koja u suradnji s londonskim laboratorijem Nimrodental svojim pacijentima nudi ovaj tip minimalno invazivne estetike.

Upute pacijentima nakon postavljanja ortodontskog aparata

Cijene metalnog i estetskog fiksnog aparatića saznajte klikom na Cjenik.