%name POMLAĐIVANJE LICA I POVEĆANJE USANA
%name POMLAĐIVANJE LICA I POVEĆANJE USANA

DERMALNI FILERI

Najčešće korišteni dermalni fileri danas su na bazi hijaluronske kiseline. Radi se o kiselini koja je prirodno prisutna u ljudskom organizmu. Najviše je koncentrirana u tekućini oko oka i u zglobovima. Hijaluronska kiselina koja se koristi u medicinske, estetske svrhe proizvedena je u laboratoriju u sterilnim uvjetima pod utjecjem mikroorganizama ili ekstrahirana iz pijetlove krijeste. Hijaluronska kiselina danas se primjenjuje u liječenju osteoartritisa, kod različitih operacija oka, glasnica, kod zacijeljivanja rana i opeklina, a široku je primjenu pronašla u estetici lica. Postoji više varijanti hijaluronske kiseline s različitim indikacijama: za rehidrataciju kože (mezoterapija), za površno zaglađivanje kože kod sitnih bora, za popunjavanje dubljih bora ili povećanje volumena usana te za oblikovanje lica.

Kad je stomatološki zahvat (najčešće kod smile makeovera) završen, pacijenti se odlučuju za dodatnu uslugu kako bi upotpunili svoj novi, ljepši izgled.

Rezultati zahvata su momentalno vidljivi – nestaju oštre bore, a usnice momentalno izgledaju mlađe i punije.

POMLAĐIVANJE LICA

Pomlađivanje lica mezoterapijom provodi se dermarolerom ili unošenjem preparata poput Belotera Hydro injekcionim sitnim ubodima. Njome potičemo fibroblaste na proizvodnju kolagena i elastina, čime koža dobija zategnuti izgled uz povećanje elastičnosti i sjaja. Ova metoda može se okarakterizirati kao biološka jer njome potičemo organizam da sam regenerira tretirano područje. Najbolji se rezultati postižu dodavanjem preparata koji dodatno hrane kožu, poput vitaminskih koktela ili hijaluronske kiseline koja na sebe navlači vlagu i samim time hidratizira kožu.

Za najbolji učinak potrebno je napraviti tri postupka mezoterapije u razmaku od mjesec dana.

Postupak se sastoji od dezinfekcije površine lica, nanošenja anestetske kreme, tretmana dermarolerom uz unošenje preparata vitamina, odnosno hijaluronske kiseline male gustoće.

Nakon završenog tretmana moguće je crvenilo, a preporučuje se izbjegavanje izlaganja suncu, saune i vježbanje (najmanje 12 sati). Prije odlaska na spavanje, lice treba lagano umiti u mlakoj vodi. Na dan tretmana zaboravite nanošenje bilo kakve šminke. Izbjegavajte epilaciju i depilaciju tretiranog područja i pilinge lica.

%name POMLAĐIVANJE LICA I POVEĆANJE USANA
%name POMLAĐIVANJE LICA I POVEĆANJE USANA
%name POMLAĐIVANJE LICA I POVEĆANJE USANA

POVEĆANJE USANA

Povećanje usana postupak je ubrizgavanja hijaluronske kiseline (filera) u predio usnica kako bismo povećali njihov volumen i doveli ga u sklad s licem. Starenjem se gubi tonus mišića, potkožnog masnog tkiva, a usnice postaju tanje i naborane, nerijetko dajući licu otužan ili strog izgled. I najmanjim vraćanjem volumena usnama, postiže se znatno mladolikiji izgled.

U Ordinaciji Vuić koristimo preparate DCLT Belotero na bazi hijaluronske kiseline pomoću napredne “cross-linked” tehnologije. Rang proizvoda veže se za svaku pojedinu indikaciju zasebno, od rehidratacije kože i popunjavanja bora (sitnih i dubljih), do popunjavanja usnica proizvodima poput Belotera Intense.

Cijene Belotero dermalnih filera saznajte klikom na Cjenik.