ZA BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO, AŽURIRAJTE INTERNET PREGLEDNIK. PROVJERITE OVDJE ZA NAJNOVIJU VERZIJU.


FOR A BETTER EXPERIENCE, KEEP YOUR BROWSER UP TO DATE. CHECK HERE FOR LATEST VERSIONS.

01

Ljuskice za zube (veneers)

Smile Design Estetika analiza i osmijehaLjuskice za zube su nadomjesci koji pokrivaju samo prednju, vidljivu plohu zuba i izrađuju se s ciljem ispravljanja estetskih nedostataka. Za izradu ljuske potrebno je minimalno brušenje prednje plohe zuba (0,3 – 0,5 mm), a ponekad  brušenje uopće nije potrebno (No-Prep ljuskice). Zubi se minimalno bruse, a to minimalno brušenje najčešće odgovara prirodnom trošenju cakline zbog konzumacije kiselih pića i hrane ili nepravilnog četkanja.

U Ordinaciji Vuić ljuskice za zube izrađuju se od staklokeramike IPS Empress, kao i vrlo tanke glinične keramike koja, zbog vrlo precizne i zahtjevne izrade u ordinaciji i laboratoriju, određuje i nešto višu cijenu.

Ako imate istrošene zube, a želite im povratiti mladoliki izgled – Smile lift je upravo metoda za Vas!

 

Indikacije za izradu ljuskica veoma su uske:

  • Promjena boje zuba –  Prirodni svijetli zubi prilagođeni boji kože, očiju i kose čine osmijeh lijepim i skladnim. Boja zuba može biti nasljedno tamnija ili zubi potamne tijekom godina: trošenjem cakline sve više je vidljiva boja dentina koja je tamnija , konzumacija tamne hrane i pića također s vremenom pigmentira zube . Ljuskice za zube su vrlo tanke pa dijelom propuštaju boju zuba na koje se cementiraju. Ljuskicama možemo posvijetliti zube za najviše tri do četiri nijanse. U našoj ordinaciji doktorice će znati procijeniti da li su ljuskice za zube najbolji izbor za Vas.
  • Promjena veličine i oblika zuba – Zubi nepravilnog oblika, mali zubi, tanki zubi,uvučeni zubi ili zubi koji se svojom dužinom ne uklapaju u cjelokupnu harmoniju lica mogu se preoblikovati ljuskicama za zube.
  • Pomlađivanje osmijeha-Kako starimo mijenja se i izgled naših zuba i osmijeha: zubi postaju izlizani, potrošeni, kratki, ravni, zagriz je spušten(obješeni kutevi usana), caklina se stanjuje-zubi zu tamnije boje. Ljuskicama vraćamo volumen izgubljene cakline, posvjetljujemo zube, mijenjamo oblik- grizni bridovi središnjih sjekutića bi morali biti vidljivi barem 1-2 mm u mirovanju.

Zašto se koristi keramika?

Zubni porculan (keramika) idealni je materijal za mnoge zahvate estetske stomatologije, uključujući ljuskice, krunice i mostove. Keramika je biokompatibilna pa nema alergijskih rekacija organizma, a pacijenti redovito osjećaju zube kao prirodne. Zubna keramika može se bojiti i pigmentirati širokim rasponom nijansi prirodne boje zuba koja odgovara svakom pacijentu. Premda pacijenti često žele vrlo svijetle (bijele) zube, boja zuba koja pristaje pojedinom licu ovisi o nizu faktora o kojima treba voditi računa pri izradi ljuskica. Porculan koji se koristi za izradu protetskih nadomjestaka može se oblikovati kako želimo. U kozmetičkoj stomatologiji koristi se keramika zbog svojih iznimnih estetskih svojstava i može u potpunosti imitirati prirodni zub transluscencijom, transparencijom i refleksijom svjetlosti.

Kako se izrađuju ljuskice za zube?

Imate pitanje ili se želite naručiti? Rado ćemo vam dati savjet i ponuditi rješenje!
Kontaktirajte nas

  1. Dolazak: Pregled i razgovor s doktoricom. Budite iskreni i izložite svoja očekivanja, ponesite slike osmijeha koji Vam se sviđaju. U ovoj posjeti izradit će se zubni status, kompletni pregled usne šupljine, očitavanje rtg ortopan snimke, set fotografija nužnih za evaluaciju osmijeha te otisci čeljusti na osnovi kojih se izrađuju studijski modeli za sljedeću fazu.
  2. Dolazak: Izrada MockUpa u ustima prema WaxUpu, laboratorijski modeliranom predlošku budućih ljuskica na sadrenim modelima. U ovoj fazi pacijent dobiva uvid u budući izgled ljuskica i komentira ga s doktoricom. Procjenjuje se i tzv. “roza estetika”: kontura zubnog mesa te simetrija lijeve i desne strane. Ukoliko je potrebno, laserski se konturira zubno meso. Ova posjeta može završiti preparacijom zuba i uzimanjem otisaka ili dogovorom za sljedeći termin. Otisci se šalju u zubotehnički laboratorij, a sama izrada može potrajati i 2 tjedna. Savjet: odvojite vrijeme za posjete stomatologu i posvetite se svom novom izgledu – ovo nećete ponavljati barem sljedećih 10 godina!
  3. Dolazak: Laboratorijski modelirane ljuskice se isprobavaju na zubima – njihov dosjed, oblik i boja. Ponekad je potrebno napraviti minimalne prilagodbe, nakon kojih su ljuskice spremne za adhezivno cementiranje.
  4. Dolazak: Nakon pripreme zuba jetkanjem, koje omogućuje čvršće prijanjanje cementa za zub, ljuskicu laganim pritiskom i ultraljubičastim svjetlom pričvršćujemo na zub. U ordinaciji Sanje Vuić želimo postići Wow efekt – Vaše oduševljenje! Kod izrade ljuskica od glinične keramike nema probe, sve mora biti savršeno od prve i ljuskice se mogu cementirati.

Nakon postavljanja ljuskice za zube

Nakon cementiranja ljuskice, važno je dolaziti na redovitu godišnju kontrolu. Orijentacijska trajnost estetske ljuskice iznosi 10 godina, no uz prikladnu oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu, to se razdoblje može znatno produžiti.

Zašto su ljuskice važne u kreiranju osmijeha?

Kreiranje osmijeha (Smile Makeover) puno je više od nadomještanja puknutog ili tamnog zuba. Ideja je da se osmijeh u potpunosti transformira kako bi se povećala privlačnost, funkcija i pacijentovo oralno zdravlje. To zahtjeva brižljivu analizu i uzimanje svakog detalja, poput pacijentovog oblika lica, boje zuba i anamneze, u obzir.

Razvojem novih dentalnih materijala i metoda u stomatologiji, danas se ljuskicama može postići prekrasan i privlačan osmijeh bez agresivnog brušenja ili vađenja zuba.

Kolika je cijena ljuskica?

Koliko će koštati ljuskice ovisi o njihovom broju pri kreiranju novog osmijeha. Njima se najčešće obuhvaća prednjih 6 zuba (Social Six), a nerijetko i 10 zubi u nizu. Prosječna cijena jedne ljuskice iznosi 3000 – 3500 Kn (400-500 Eur). Cijene ljuskica razlikuju se u raznim zemljama, a u pojedinoj zemlji variraju ovisno o vještini doktora dentalne medicine i tima dentalnih tehničara.

Kolika je trajnost ljuskica ?

Uz pravilno održavanje, oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede trajnost ljuskica iznosi 10-15 godina. Kod No-Prep ljuskica ta trajnost je i nešto duža, oko 15-20 godina. Važne su kontrole svakih 6 mjeseci tijekom kojih se, pored općeg statusa zuba, provjerava i stanje ljuskica (može se pojaviti obojenost od hrane i pića: kava, čaj, cigareta i sl.). Pacijent s ljuskicama funkcionira sasvim normalno, baš kao sa svojim prirodnim zubima.

Inman Aligner
Six Month Smiles Estetska ortodoncija
Keramičke krunice
Social Six

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.